Vuosikonsertti laskiaissunnuntaina 11.2.2024 yhdessä Käpylän nuorten puhaltajien kanssa

Nostamme konsertissa esiin nuoria tekijöitä: Kapellimestariksi on kutsuttu Soila Takanen ja solistiksi nuori klarinettivirtuoosi Samuel Ahonen

Myös Käpylän Musiikkiopiston nuoret puhaltajat osallistuvat esityksiin yhdessä Karelian kokeneiden soittajien ja kapellimestari Heino "Gene" Koistisen  kanssa. 

Ohjelmistossa on sekä hittejä että uusinta puhallinmusiikkia.

Yhdessä yhteen henkeen puhaltaen todistamme, miten hauskaa ja terveellistä elävä puhallinmusiikki on esittäjilleen ja kuulijoilleen ja miten osaaminen siirtyy sukupolvelta toiselle.

Liput:

Konserttiin on lapsilla ja nuorilla (alle 16v) vapaa pääsy (lippu 0€), Karjalan Liiton jäsenet 20€, normaali lippu 25€, opiskelijat 10€.

Myynti ovelta, myös soittajilta ja tilaamalla osoitteesta liput@kareliaorkesteri.fi

Konsertin väliajalla on mahdollisuus nauttia karjalaisen kahvipöydän runsaista antimista (karjalanpiirakka munavoilla, voisilmäpulla ja kahvi/tee lisukkeineen), paikan päältä ennalta ostettua kahvilippua (7€) vastaan.

Ohjelma:

Philip Sparke: Song of Friendship
John Williams: Viktor’s Tale from “The Terminal”, klarinettisoolo
Gustav Holst: Second Suite in F 
   1. March
   2. Song without words
   3. Song of the Blacksmith
   4. Fantasia on the ”Dargason”
Jyrki Koskinen: From Karelia with Love
*väliaika*
Paul Murtha: The Land Called Chicora
Ilari Hylkilä: Taiga
Raine Ampuja: Turbo Express
Henry Mancini, sov. Michael Brown: It Had Better Be Tonight
Anni Hautala: Mesikämmen 
Frank Erickson: Air (for Band)

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠++ Henry Mancini: Theme from Pink Panther
 

Esittelyt:

Samuel Ahonen (s. 2009) on tamperelainen klarinetisti ja säveltäjä. Hän aloitti klarinetinsoiton vuonna 2014 Tampereen konservatoriossa. Tällä hetkellä Samuel opiskelee Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla Harri Mäen oppilaana. 

Vuodesta 2019 hän on osallistunut aktiivisesti klarinetin mestarikursseille Framnäsissä, Ruotsissa, jossa tärkeitä opettajia ovat olleet Yehuda Gilad, Olli Leppäniemi, Hermann Stefansson, Shirley Brill, Martin Fröst, Nicolas Baldeyrou sekä Philippe Berrod. Vuonna 2019 Samuel voitti ensimmäisen palkinnon Huittisten Hullun Puhalluksen C-sarjassa.
Sävellystä Samuel opiskelee Pirkanmaan Musiikkiopistossa Minna Leinosen johdolla.

 Marraskuussa 2022 hän voitti ensimmäisen palkinnon Lasten ja Nuorten Uuno Klami-sävellyskilpailussa nuorempien sarjassa sävellyksellään Saame. Samuel on esittänyt teoksiaan klarinetille ja pianolle useissa konserteissa Tampereella vuodesta 2022 lähtien.

Klarinetinsoiton ja säveltämisen ohella Samuel opiskelee pianonsoittoa opettajanaan Kristiina Kask-Valve. Hän on menestyksekkäästi osallistunut useisiin pianokilpailuihin ja on palkinnonsaaja mm. Pirkanmaan pianokilpailussa Tampereella, Turun Pianoaura-kilpailussa sekä Oulun Leevi Madetoja-pianokilpailussa.

Etelä-Pohjanmaalta, Kuortaneelta, kotoisin oleva Soila Takanen (s. 1991) varttui pienestä pitäen monipuolisen musiikin ympäröimänä, mutta etenkin puhallinmusiikki kulkeutui hänelle suvun perintönä.

Keväällä 2023 Takanen valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi orkesterinjohtolinjalta tehden päättötutkintokonserttinsa sinfonisen puhallinorkesteri Sisun kanssa.

Tällä hetkellä hän suorittaa maisteriopintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa puhallinorkesterinjohtolinjalla Petri Komulaisen opissa.

Takanen on suorittanut naisten vapaaehtoisen asepalveluksen Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa vuonna 2018 toimien matalien vaskien äänenjohtajana. Aliupseerikurssin hän suoritti kapellimestarilinjalla.

Takanen on valmistunut vuonna 2016 Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineena musiikkikasvatus. Opettajaksi valmistumisen jälkeen hän on tehnyt musiikin- ja luokanopettajan töitä sekä kotiseudullaan että Etelä-Savossa, Rantasalmella. Hän on ollut aktiivisesti mukana eri puolilla Suomea asuessaan kunkin paikkakunnan puhallinorkesteritoiminnassa, niin johtaen kuin tuubaa soittaen.


Karelian vakituisena kapellimestarina toimii Heino Koistinen, jonka pitkä ura sotilasmuusikkona Kaartin Soittokunnassa vaihtui eläkkeelle lähdön myötä orkesterimme kapellimestarin pestiin vuonna 2008.

Käpylän Musiikkiopiston puhallinorkesterit